Lesprogramma

Benieuwd hoe onze lessen eruit zien? Ons lesprogramma is erop gericht om het maximale uit ieder kind te halen.

Lesopbouw

Voor elk vak werken de leerlingen op hun eigen niveau aan het behalen van de lesdoelen. Zo geven wij de kinderen die weinig uitleg nodig hebben meer uitdaging door middel van extra werk op een hoger niveau. Wanneer na uitleg van de leraar de klas zelfstandig aan het werk gaat, krijgt een klein groepje kinderen extra aandacht en hulp bij het maken van de opdrachten. In de lessen worden kinderen gestimuleerd om zelfstandig te werken en om te gaan met uitgestelde aandacht. Ook leren ze zelf hun werk in te delen.

Lesopbouw Beatrix Octant
Toetsing en Rapport Beatrix Octant

Toetsing en rapport

Voor het volgen van de vorderingen en ontwikkelingen van de leerlingen maken we onder andere gebruik van Cito toetsen, methodegebonden toetsen en Sociale Competentie Observatie Lijsten (SCOL). Hierdoor hebben en houden we goed zicht op de ontwikkeling van onze leerlingen en kunnen we tijdig een eventuele achterstand of grote voorsprong signaleren.

Twee keer per jaar ontvangen de leerlingen een rapport met hun resultaten. In groep 8 maken we uiteindelijk samen met u en uw kind de keuze voor de juiste school. Voor het schooladvies kijken we naar de leerprestaties en de ontwikkeling van uw kind tijdens de hele basisschoolcarrière, inclusief de uitslag van de Centrale Eindtoets.

Toetsing en Rapport Beatrix Octant
Meer weten?
In onze schoolgids vindt u meer informatie over deze onderwerpen!

Lestijden

Groep 1 t/m 4

maandag, dinsdag en donderdag: 8:30 - 12:00 uur en 13:15-15:15 uur
woensdag: 8:30 - 12:15 uur
vrijdag: 8:30 - 12:00 uur.

Groep 5 t/m 8

maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8:30 - 12:00 uur en 13:15-15:15 uur
woensdag: 8:30 - 12:15 uur

Het vakantierooster vindt u in ons jaaroverzicht.