Ondersteuning voor uw kind

Niet ieder kind leert op dezelfde manier en heeft behoefte aan dezelfde dingen. Dat vinden wij heel normaal en daarom bieden wij onderwijs op maat. Deze hulp bij het leren noemen we 'ondersteuning'. 

Interne ondersteuning

Beatrix speelt in op het verschil in onderwijsbehoeften van haar leerlingen. Dat is één van onze uitdagingen. Deze onderwijsbehoeften verschillen sterk. Er zijn kinderen die extra instructie nodig hebben, maar ook kinderen voor wie een half woord genoeg is.

We vinden het belangrijk om elk kind te zien, om het die aandacht en zorg te geven waar het behoefte aan heeft.

Heeft een kind behoefte aan meer ondersteuning dan gaan we samen met u op zoek naar oplossingen. Hierbij kunnen we gebruik maken van de deskundigheid van gespecialiseerde collega’s binnen ons team of passende ondersteuning van buiten de school.

Interne ondersteuning
Externe ondersteuning Beatrix Octant

Externe ondersteuning

Beatrix kan naast zijn interne experts rekenen op een paar stevige kennispijlers buiten de schoolmuren. De onderwijsorganisatie Octant heeft voortdurend aandacht voor het verbeteren van de kwaliteit van leraren, zodat zij onze leerlingen de ondersteuning kunnen bieden die zij nodig hebben. Mede hierom komen onze specialisten samen in platforms om van en met elkaar meer te leren over hun specialisme. Deze platforms variëren qua onderwerp. Van o.a. hoogbegaafdheid tot gedrag en taal. Ook onze leraren gaan dus nog regelmatig naar school!

Bovendien krijgt onze school onderwijskundige steun vanuit Jeugd & onderwijsadvies 1801. Deze hulp wordt verleend door orthopedagogen en psychologen. Zij adviseren over begeleiding van individuele leerlingen en helpen bij onderwijsvernieuwing.

Externe ondersteuning Beatrix Octant
Stichting Passend Primair Onderwijs Delflanden

Stichting Passend Primair Onderwijs Delflanden

Ieder kind heeft recht op passend onderwijs. Dit is wettelijk vastgelegd en Beatrix is hiervan groot voorstander. Om dit te bereiken kent onze regio het samenwerkingsverband PPO Delflanden. Beatrix is hier samen met tachtig andere scholen voor basisonderwijs onderdeel van. Samen kunnen we ieder kind een passende onderwijsplek aanbieden!

Iedere school heeft een schoolondersteuningsprofiel (SOP). In het SOP hebben we als school beschreven hoe de ondersteuning aan leerlingen binnen de school is georganiseerd. Deze ondersteuning wordt geboden in samenwerking met PPO Delflanden en bestaat uit twee delen: de basisondersteuning van de school en de extra ondersteuning die een school biedt voor leerlingen die meer nodig hebben. Wilt u meer informatie over passend onderwijs op onze school of in de regio, lees dan ons SOP of bezoek de website van PPO Delflanden.

Schoolondersteuningsprofiel

"Onze keuze voor de Beatrix was puur op gevoel. Elke dag wordt dat gevoel waargemaakt. Er werkt een bevlogen team met oprechte aandacht voor ieder kind. Er is veel ruimte voor leerlingen die extra uitleg of extra uitdaging nodig hebben."
Diederik Ellerbroek
Dochter in groep 7, zoon in groep 4