Basisscholen Pijnacker Nootdorp

Op zoek naar een Basisschool in de omgeving van Pijnacker of Nootdorp?

Bent u op zoek naar een bassischool in de omgeving van Pijnacker of Nootdorp? Beatrix is een basisschool die in de oude kern van Pijnacker staat. We willen graag een fijne en vertrouwde plek bieden aan elk van onze leerlingen. We zijn ervan overtuigd dat ieder kind zijn eigen unieke sterke kanten heeft en zetten ons elke dag in om deze naar boven te halen. Zo creëren we een school waarin we ons allemaal fijn voelen én gezamenlijk veel leren!

Waarom Beatrix?

Op Beatrix wordt doorgaans gestreefd naar een positief klimaat. Wij vinden het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan en positief in het leven (leren) staan. In de klas is ontwikkelingsmateriaal aanwezig waarmee de leerlingen spelenderwijs vaardigheden leren die ze vanaf groep 3 kunnen toepassen. De leerlingen worden voorbereid op een verantwoordelijke en succesvolle deelname aan de maatschappij. Er wordt invulling gegeven aan de gezamenlijke kernwaarden die gebruikt worden op elke Octant-school: zelfbewustzijn, ontdekkend leren en duurzaam samen. Er wordt krachtig onderwijs gegeven in een ontspannen sfeer met innovatieve vormen van les geven dankzij wetenschap en technologie. 

Onze school in cijfers

Met 14 groepen en 340 leerlingen heeft elke groep op Beatrix gemiddeld 24 leerlingen. Op bijna alle belangrijke onderwerpen scoren wij boven het landelijk gemiddelde. Wij zijn blij en trots dat ons onderwijs, de professionele aanpak en de persoonlijke benadering zo goed worden gewaardeerd, zowel door onze leerlingen als door onze 33 medewerkers.

Op weg naar een kindcentrum

We streven ernaar de kinderen een ononderbroken ontwikkelingslijn te bieden van nul tot dertien jaar. Daarom gaat Beatrix intensief samenwerken met kinderopvangorganisatie SkippyPepijn om tot de vorming van een kindcentrum te komen. Door deze samenwerking kunnen we kinderen al vroeg volgen en begeleiden, zodat zij het beste uit zichzelf kunnen halen.

"Onze keuze voor de Beatrix was puur op gevoel. Elke dag wordt dat gevoel waargemaakt. Er werkt een bevlogen team met oprechte aandacht voor ieder kind. Er is veel ruimte voor leerlingen die extra uitleg of extra uitdaging nodig hebben."
Diederik Ellerbroek
Dochter in groep 7, zoon in groep 4