Basisschool Beatrix

Beatrix is een christelijke basisschool midden in Pijnacker. Het bieden van een fijne en vertrouwde plek aan alle leerlingen staat bij Beatrix centraal. Bij onze basisschool zijn we ervan overtuigd dat elk kind unieke en sterke kanten heeft. Wij streven ernaar om deze kanten bij ieder kind naar boven te halen, elke dag opnieuw. 

 

 

Op zoek naar een basisschool in Pijnacker?

Bij basisschool Beatrix in Pijnacker vinden we sfeer en veiligheid erg belangrijk. Een veilige en vertrouwde leeromgeving is de basis van alles. Daarom wordt er gewerkt aan een positieve sfeer in elke groep op school. Door het creëren en behouden van positieve groepen komt pesten namelijk nauwelijks voor. Om een optimale ontwikkeling van de kinderen te realiseren, werkt Beatrix met de methode 'grip op de groep'en met Kwink. Deze methodes dragen bij aan het verkrijgen van een goede sfeer in de groep. Aan het begin van het schooljaar worden er positieve groepsafspraken opgemaakt met alle kinderen. Er wordt regelmatig stilgestaan bij de betekenis van deze afspraken tijdens verschillende momenten tijdens het schooljaar. Daarnaast hebben wij gekozen voor een groen speeltuin, dat een prettige sfeer geeft en kinderen de mogelijkheid geeft om de rust op te zoeken als zij daar behoefte aan hebben. 

Basisschool Beatrix Pijnacker in cijfers

Onze school telt in totaal 310 leerlingen die zijn onderverdeeld in 13 groepen. In elke groep heeft Beatrix gemiddeld 24 leerlingen. Dat Beatrix een fijne leeromgeving is, is terug te zien in onze cijfers. Op bijna alle belangrijke onderwerpen scoren wij boven het landelijk gemiddelde. Wij zijn blij en trots dat ons onderwijs, de professionele aanpak en de persoonlijke benadering zo goed worden gewaardeerd door zowel onze leerlingen als door onze 28 medewerkers. Niet alleen zijn onze eigen leerlingen erg te spreken over onze leerkrachten, ook de ouders van onze leerlingen zijn erg tevreden over de leerkrachten, het onderwijs en de sfeer bij Beatrix op school. 

"Onze kinderen gaan met plezier naar school. Ze voelen zich thuis en worden gezien. De Beatrix daagt hen uit om hun talenten te ontwikkelen en veel te leren."
Annemiek Dijkstra
Zoon in groep 2 en groep 8
Meer weten over Basisschool Beatrix?

Meer weten over Basisschool Beatrix?

Wilt u meer weten over Basisschool Beatrix in Pijnacker? Download hieronder onze schoolgids met daarin alle informatie over ons basisonderwijs in Pijnacker of neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek! 

Download